Sportska kladionica

Kontakt

Kontakt
22Bet
E-mail je bil uspešno dodan.
Želiš li biti uvijek obaviješten?
Upiši svoj e-mail i primaj najzanimljivije rezultate, ljestvice, vijesti i savjete direktno u svoj inbox!
Pošalji
Vjeruj nam da mrzimo spam više od tebe i zato ćeš od nas uvijek primati samo zanimljive i korisne sadržaje – one koje ti želiš! Tvoj e-mail je kod nas siguran i NIKAD neće biti posredovan trećim osobama. 

Prva liga Telekoma Slovenije: utakmice, ljestvica, kvote

Najviše klupsko nogometno natjecanje u Sloveniji, kojim upravlja Nogometna Zveza Slovenije (Nogometni savez Slovenije) je Prva liga Slovenije u nogometu (Prva Slovenska nogometna liga).
Prva liga se sastoji iz 10 klubova. Prvak ove lige sudjeluje u kvalifikacijama za Ligu prvaka, druga i treća momčad koja se plasira u kvalifikacije za Europsku ligu te četvrtoplasirani u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.
U drugu slovensku nogometnu ligu na kraju sezone i na nižu razinu prelazi posljednji klub, a zamjenjuje ga prvoplasirana drugoligaška momčad. Klub iz Prve lige koji se nađe predzadnji, bori se za status prve lige s drugoplasiranim klubom iz Druge lige.

Nakon što se Slovenija osamostalila, kao država, u ljeto 1991, pod pokroviteljstvom Nogometnog saveza Slovenije, osnovana je slovenska nogometna liga u kojoj su bili klubovi koji su prije igrali u jugoslovenskim ligama. U ljeto 1999 Nogometni savez Slovenije potpisao je sponzorski ugovor s mobilnim operaterom Si Molilom, a liga je trajala do 2005/06 i zvala se Liga SiMobil. Prvi naslov osvojila je ekipa NK Olimpija, Ljubljana. Novi sponzorski ugovor potpisan je 2006 s tvrtkom Telekom Slovenije. Do 2021 godine nosio je naziv Prva liga Telekoma Slovenije. Od 2021. godine naziva se Prva Telemahova liga.
KLADIONICE
POSLEDNJI REZULTATI
LJESTVICA
Trenutno nema predviđenih klađenja u ovoj kategoriji.