Sportska kladionica

Kontakt

Kontakt
22Bet
E-mail je bil uspešno dodan.
Želiš li biti uvijek obaviješten?
Upiši svoj e-mail i primaj najzanimljivije rezultate, ljestvice, vijesti i savjete direktno u svoj inbox!
Pošalji
Vjeruj nam da mrzimo spam više od tebe i zato ćeš od nas uvijek primati samo zanimljive i korisne sadržaje – one koje ti želiš! Tvoj e-mail je kod nas siguran i NIKAD neće biti posredovan trećim osobama. 

Talijanska košarkaška liga Serie A: kvote I poredak

Lega Basket Serie A, službeno skraćeno LBA, profesionalna je klupska košarkaška liga za muškarce, organizirana u Italiji od 1920., koju vodi Lega Basket, kojom upravlja Federazione Italiana Pallacanestro (Talijanski košarkaški savez). Ovo je najviša razina talijanskog ligaškog sustava. LBA igra prema pravilima FIBA-e i trenutno se sastoji od 17 momčadi, a najniže rangirana momčad je ona koja je ispala u Serie A2 i zamijenjena pobjednikom doigravanja te razine.
Ukupno 99 timova natjecalo se u LBA -i od njezina početka. Sedamnaest momčadi okrunjeno je titulom prvaka, pri čemu je Olimpia Milano naslov osvojila 28 puta, a Virtus Bologna 16 puta. Prema koeficijentima FIBA ​​-ine nacionalne lige za europsku i euroligašku košarku, LBA je povijesno bila najbolje rangirana nacionalna domaća liga u Europi od 1958. do 2007. Danas se LBA smatra jednom od najboljih europskih košarkaških liga. Njezini su klubovi osvojili najviše europskih prvenstava (13), najviše FIBA ​​-inih sportskih kupova (15) i najviše FIBA ​​-inih kupova Korać. Format natjecanja slijedi dvostruki kružni format. U sezoni koja traje od listopada do svibnja svaki se klub natječe dva puta (jednom kod kuće i jednom u gostima), za ukupno 30 utakmica. Poredak momčadi na kraju sezone određuje se primanjem dva boda za pobjedu i bez bodova za poraz. Pobjednik posljednjeg kruga je LBA prvak. Na kraju sezone posljednji kvalificirani klub regularne sezone ispada u Serie A2 Basket, a zamjenjuje ga pobjednik doigravanja ove lige.
KLADIONICE
POSLEDNJI REZULTATI
LJESTVICA
Trenutno nema predviđenih klađenja u ovoj kategoriji.