Sportska kladionica

Kontakt

Kontakt
22Bet
E-mail je bil uspešno dodan.
Želiš li biti uvijek obaviješten?
Upiši svoj e-mail i primaj najzanimljivije rezultate, ljestvice, vijesti i savjete direktno u svoj inbox!
Pošalji
Vjeruj nam da mrzimo spam više od tebe i zato ćeš od nas uvijek primati samo zanimljive i korisne sadržaje – one koje ti želiš! Tvoj e-mail je kod nas siguran i NIKAD neće biti posredovan trećim osobama. 

Ligue 2: kvote, rezultati, poredak

Ligue 2, također poznat kao Ligue 2 BKT zbog sponzorstva Balkrishna Industries, je francuska profesionalna nogometna liga. Liga služi kao druga liga francuskog nogometa i jedna je od dvije divizije koje čine Ligue de Football Professionnel (LFP), a druga je Ligue 1, najbolja nogometna divizija u zemlji. Osporavano od 20 klubova, djeluje po sustavu promicanja i ispadanja s Ligue 1 i trećeligaškim Championnat National. Sezone traju od kolovoza do svibnja, a timovi igraju po 38 utakmica, ukupno ukupno 380 utakmica u sezoni. Većina utakmica igra se petkom i ponedjeljkom, a neke se igraju radnim danom i navečer vikendom. Igra se redovito obustavlja posljednji vikend prije Božića na dva tjedna prije nego što se vrati u drugom tjednu siječnja.

Ligue 2 osnovana je godinu dana nakon stvaranja prve lige 1933. godine pod imenom Division 2 i od tada služi kao druga liga francuskog nogometa. Naziv je trajao do 2002. prije nego što je prešao na današnji naziv. Budući da je liga dio LFP -a, to omogućuje klubovima koji su na rubu profesionalizma da to postanu. Međutim, ako klub pretrpi ispadanje u National Championnat, njegov profesionalni status može se privremeno oduzeti dok se ne vrate u Ligue 2.
KLADIONICE
POSLEDNJI REZULTATI
LJESTVICA
Trenutno nema predviđenih klađenja u ovoj kategoriji.