Sportska kladionica

Kontakt

Kontakt
22Bet
E-mail je bil uspešno dodan.
Želiš li biti uvijek obaviješten?
Upiši svoj e-mail i primaj najzanimljivije rezultate, ljestvice, vijesti i savjete direktno u svoj inbox!
Pošalji
Vjeruj nam da mrzimo spam više od tebe i zato ćeš od nas uvijek primati samo zanimljive i korisne sadržaje – one koje ti želiš! Tvoj e-mail je kod nas siguran i NIKAD neće biti posredovan trećim osobama. 

2. Bundesliga: poredak, oklade, rezultati utakmica

2. Bundesliga (Zweite Bundesliga) je druga liga profesionalnog nogometa u Njemačkoj. Proveden je 11 godina nakon osnutka Fußball-Bundeslige kao nove druge lige za profesionalni nogomet. 2. Bundesliga rangirana je ispod Bundeslige i iznad 3. lige u sustavu njemačke nogometne lige. Svi klubovi 2. Bundeslige kvalificirali su se za DFB-Pokal, godišnje natjecanje Njemačkog kupa. Ukupno 127 klubova natjecalo se u 2. Bundesligi od svog osnutka.
Dva kluba iz 2. Bundeslige izravno su promaknuta u Bundesligu, dok se treći promovirani klub određuje doigravanjem , od 1974. do 1991. i ponovno od 2008. Između 1991. i 2008. izravno je promoviran trećeplasirani klub u ligi. Donji klubovi lige ispali su u treću ligu; od 1974. do 1994. Oberliga, od 1994. do 2008. Regionalna liga, a od 2008. 3. liga. Broj ispadlih klubova s godinama se mijenjao. Od 2008. dva kluba izravno ispadaju, dok treća posljednja momčad ima priliku obraniti svoje prvenstveno mjesto u play-offu protiv trećeplasirane momčadi 3. lige.
2. Bundesliga je postala druga najgledanija sekundarna nogometna liga na svijetu, nakon EFL prvenstva u Engleskoj.
KLADIONICE
POSLEDNJI REZULTATI
LJESTVICA
Trenutno nema predviđenih klađenja u ovoj kategoriji.