Sportska kladionica

Kontakt

Kontakt
22Bet
E-mail je bil uspešno dodan.
Želiš li biti uvijek obaviješten?
Upiši svoj e-mail i primaj najzanimljivije rezultate, ljestvice, vijesti i savjete direktno u svoj inbox!
Pošalji
Vjeruj nam da mrzimo spam više od tebe i zato ćeš od nas uvijek primati samo zanimljive i korisne sadržaje – one koje ti želiš! Tvoj e-mail je kod nas siguran i NIKAD neće biti posredovan trećim osobama. 

FA Cup: rezultati, raspored utakmica

FA Kup (The Football Association Challenge Cup) ili po sponzorima The Emirates FA Cup je nacionalni nogometno natjecanje na svijetu. Prvi put je održan 1871 godine, te godine igralo je 15 klubova, a prve četiri utakmice 11. studenog, a prvi povjesni pogodak postigao je Jarvis Kenrick u utakmici između Upton Parka i Claphama Roversa. Najuspješnija momčad ovog natjecanja je Arsenal sa 14 naslova. Jedini klub bio je Cardiff City, Velšanin (1927).
Do sada je samo jedan klub osvojio FA Kup, a da nema prvoligaški ili drugoligaški status. Bio je to Tottenham Hotspur 1901. godine, tada član Južne lige (3. liga). Većina poslednjih utakica igrala se na starom Wembley stadionu (1923-2000). Finale se igralo na ukupno deset stadiona. Prvo finale 1872. odigrano je na Kennington ovalu.Od 2007. finale se igra na novom Wembleyju. Najuspješniji strijelac u povjesti ovoga kupa je Henry Cursham iz okruga Notts, koji je u razdoblju od 1877. do 1888. postigao 49 golova. Gledajući ovaj podatak možemo samo zaključiti da je prije par decenija bilo jako zanimljivo pratiti FA Kup. Dok trenutno gledaje može da bude samo još zanimljivije.
KLADIONICE
POSLEDNJI REZULTATI
LJESTVICA
Trenutno nema predviđenih klađenja u ovoj kategoriji.