Sportska kladionica

Kontakt

Kontakt
22Bet

Konjske utrke

Skrill


KONJSKE UTRKE
Ljudi se klade na konjske utrke već neko vrijeme, još prije nego su postojale igračnice i lutrije. U Engleskoj je svojevremeno to bio jedini sport u kojemu su bile dopuštene legalne oklade. Konjske utrke pojavljuju se unatrag nekoliko stoljeća, pa i prije nove ere. Moderno doba konjskih utrka započelo je Engleskoj, u 17. stoljeću i do danas ostaje kao jako popularan sport – i za sportsko klađenje. Kao primjer možemo navesti sportsku kladionicu za razmjenu oklada Betfair u kojoj se na konjske utrke u prosjeku kladi za 1 milijun EUR oklada. Za oklade na konjske utrke najviše ponuda imaju sportske kladionice kao što su Bet365, William Hill i Ladbrokes. Od svih konjskih priredbi koje traju cijeli vikend, izdvajaju se Royal Ascot (lipanj) i Cheltenham Festival (ožujak).
Konjske utrke poznaju dva glavna tipa utrka: bez prepona (Flat race) i konjske utrke s preponama (Jump racing). Ova dva tipa dijele se još na različite dužine staza, a najduža među njima dugačka je više od 4 kilometra.
Vrste oklada na konjske utrkeArrow  
Sportske kladionice i kladionice za razmjenu oklada nude više tipova oklada na konjske utrke.
  • WIN
Oklada na pobjednika
  • PLACE
Koji će konj završiti na 1., 2. ili 3. mjestu
  • EACH WAY
Oklada se sastoji od dvaju dijelova, također je i ulog dvostruk – ako uložimo 2 EUR, zapravo ulažemo 4 EUR. Dio na pobjedu (WIN) i dio na osvojeno mjesto (PLACE). Za pobjedu vaš konj mora pobijediti, a za dio na osvojeno mjesto mora završiti na jednom od prva tri mjesta (može i više mjesta, ovisno o tome koliko je konja koji se natječu). U slučaju pobjede našeg konja, dobivamo obje oklade. U slučaju plasmana na prva mjesta (1., 2. ili 3. mjesto) dobivamo samo drugi dio oklade – on se izračuna tako da uplaćeni koeficijent dijelimo s 4 ili 5 i pomnožimo s našim ulogom.
  • 2 PLACES
Oklada kod koje se kladimo na dva konja i odredimo na kojem će mjestu koji završiti – na 1. ili 2. mjestu.
  • 3 PLACES
Slično kao i kod oklade 3 PLACES, s time da odredimo prva 3. mjesta trima konjima.
  • AvB
To je oklada u kojoj nam kladionica ponudi okladu na »duel« između dva konja. Ovdje se kladimo na pobjednika ovog duela.

Postoji i nekoliko drugih tipova oklada, a gornji se igraju najčešće.