Sportska kladionica

Kontakt

Kontakt
22Bet
E-mail je bil uspešno dodan.
Želiš li biti uvijek obaviješten?
Upiši svoj e-mail i primaj najzanimljivije rezultate, ljestvice, vijesti i savjete direktno u svoj inbox!
Pošalji
Vjeruj nam da mrzimo spam više od tebe i zato ćeš od nas uvijek primati samo zanimljive i korisne sadržaje – one koje ti želiš! Tvoj e-mail je kod nas siguran i NIKAD neće biti posredovan trećim osobama. 

Poredak serije A, rezultati, kvote

Serie A (talijanski: Serie A TIM) najviša je profesionalna nogometna liga u Italiji. Povijesno gledano, drugi najveći broj finalista Kupa europskih prvaka / Lige prvaka bili su klubovi koji igraju u Serie A (španjolska La Liga dala je najviše - 29). Talijanski klubovi sudjelovali su u ukupno 28 finala, od kojih su 12 puta pobijedili, dok su u 16 navrata pretrpjeli poraze. Serie A treća je najjača europska liga po pitanju UEFA -ine ljestvice, gledajući uspjehe talijanskih klubova u Ligi prvaka i Ligi Europe.
Neki od najpopularnijih svjetskih klubova igraju u Seriji A - Juventus, Milan, Inter, Roma, Lazio, Napoli i Fiorentina. Juventus, Milan i Inter među osnivačima su grupe G-14, saveza četrnaest elitnih europskih nogometnih klubova. Serie A je jedina liga kojoj pripadaju tri osnivača ove grupe. Milan je drugi svjetski klub po titulama na međunarodnoj sceni. Juventus, najtrofejnija talijanska momčad, treći je u Europi i šesti u svijetu po broju međunarodnih naslova. "Juve" je jedan od samo pet nogometnih klubova koji su uspjeli osvojiti sva klupska natjecanja (to su također učinili nizozemski Ajax, njemački Bayern i engleski klubovi Chelsea i Manchester United). Također, Serie A je liga u kojoj je igrao najveći broj nogometaša koji su nosili titulu europskog nogometaša godine.
KLADIONICE
POSLEDNJI REZULTATI
LJESTVICA
Trenutno nema predviđenih klađenja u ovoj kategoriji.