Sportska kladionica

Kontakt

Kontakt
FAQ

Betadvisor review

Iako se danas reklamiraju kao jedan od najstarijih online servisa koji prodaju prognoze za klađenje na sportske manifestacije, istina je da je Betadvisor prva platforma u koju je ozbiljno uložen trud i novac kako bi se jedna stara ideja učinila profitabilnom. Naime, sami početci online kladionica iznjedrili su nekoliko ozbiljnih foruma kako na prostorima Ex Yu, tako i u svetskim okvirima. Svi ti forumi su imali besplatan pristup talentiranim tipsterima, koji su uglavnom za “slavu” i bez nadoknade djelili svoje tipove na portalima tih foruma, a koje su tipove forumi prodavali.

Kada se Betadvisor pojavio te 2010. godine, napravio je revoluciju iz jednostavnog razloga što je na jednom mestu okupio veliki broj kvalitetnih puntera, napravio odličanu stranicu, u reklamu uložio mnogo novca i za samo nekoliko meseci osvojio tržište kupovine tipova.

Kliknite ovdje i posjetite BetAdvisor – – vodeći svetski portal za prodaju pickova, gdje na jednom mjestu možete pronaći mnogo odličnih puntera koji pokrivaju gotovo sve sportove na koje se može kladiti: LINK

Trenutno na samom sajtu ima preko 700 tipstera od kojih možetebirati koga ćete pratiti, a sami tipsteri su podijeljeni na nekoliko kategorija (senior tipsters, junior tipsters, featured i full price tipsters). Takođe, kada uđete na sajt osijećati će te se kao dijete u prodavanonici igračaka, jer će vam trebati sati i sati da samo djelomično preletite sve moguće opcije, koga pratiti, njihove statistike, visinu iznosa koliko ćete morati da uplatite itd. Ali to su zaista slatke muke, jer grafičko sučelje stranice vrlo dobro napravljeno, po mjeri korisnika, sve je lako uočljivo, boje na samom sranici su prilagođene oku da se ne umara, te vrijeme provedeno na stranici će uvek biti dobro utrošeno vrijeme.

BetAdvisor prihvaća razne vrste depozita, Skrill, Neteller, Visu i Maestro.
betadvisor.com Kako bi što lakše donijeli odluku kojeg tipstera pratiti sama stranica vam nudi rangiranje tipstera po raznim kategorijama od profita, yielda, broja pickova, stabilnosti puntera itd. Takođe, kod svakog puntera je istaknuta i cijena, koja opravdava “kvalitet” određenog Tipstera. Riječ kvalitet sam namjerno stavio pod znakove navodnika, pošto je nemoguće da na ovoj platformi bude tipster sumljive kvalitete, iz jednostavnog prostog razloga što BetAdvisor ima vrlo ozbiljan scouting tipstera i svaki tipster prolazi rigoroznu obuku i provjeru prije nego što bude pušten online da postavlja svoje pikove i postove.

Ovdje ću Vam predstaviti tri trenutačno “hot” Tipstera za nogomet, koje bi pisac ovih redova pratio svaki dan:, koje bi pisac ovih redova pratio svaki dan:

 

1. CHRIS TOMAS Kralj internacionalnih natjecanja. Tipster za nogomet, ali uža specijalnost su mu internacionalna takmičenja, kako klupska, tako i nacionalnih selekcija. Na stranici je od Kolovoza 2012. godine, i za taj period je imao svega 8 negativnih mjeseci od 58! Nevjerovatna statistika da tipster ima gotovo 80% mjeseci završenih sa profitom! Cijena mu odražava kvalitetu, za praćenje njega tokom jednog mjeseca morate izdvojiti 99 Eura. Yield će se nekima činiti malo niskim, ali 6.80% na uzorku od gotovo 1200 pickova je FENOMENALNO. Vrijedni svakog eura potrošenog u njega.

2. HENRY MILLS Lige “petice” su njegova specijalnost, ponekad tipuje i manje lige. Ovo je dobro jer kod njega nema velikog pada kvota, iz razloga što su na ligama “petice” limiti iznimno visoki. Ogroman Yield od 9.46% na uzorku od 950 pickova pokazuje da čovjek zna što radi. Mene osobno jedina stvar koja mi “bode” oko je prosečna kvota (1.88) što znači da uglavno ide na sigurno, ali to nekada nije ni toliko loše. Ja jedino osobno mislim da na duge staze treba pratiti tipstera koji ima prosječnu kvotu malo bliže ka 2.00. Cijena također 99 Eura mjesečno i zasluženo drugo mjesto, prije svega zbog stabilnosti od oko 90% dobitnih mjeseci.

3. IVAN KACIC Tipster koji se oslanja na statistiku i svoj betting software. Mogli bi raspravljati o tom načinu klađenja i tipovanja danima, ali u slučaju Ivana očigledno je da kod njega taj sistem uspijeva. Expert je za lige Istočne Europe, ogroman Yield od preko 11% na uzorku od 750+ pickova. Average odds kako ja volim blizu 2.00, točnije 1.94. Sve u svemu ako volite igrati i kladiti se  bez da pročitate priču o utakmici, ovo je čovjek za vas, analize mu se svode na brojeve i trendove, ali čovjek je profitabilan!

Sama registracija na sajtu je prilično jednostavna i ne razlikuje se mnogo od svih drugih klasičnih registracija na drugim stranicama. Možete se registrovati preko Google Accounta, Facebooka, a od podržanih jezika imate pored osnovnih Engleskog, Njemačkog, Talijanskog, Španjolskog i Francuskog i manje zastupljene Finski, Kineski, Mandarinski, Albanski, Poljski, Portugalski i Rumunski.

Kliknite ovdje i posjetite BetAdvisor – vodeći svjetski portal za prodaju pickova, gdje na jednom mestu možete pronaći mnogo odličnih tipster koji pokrivaju gotovo sve sportove na koje se možete kladiti: LINK

 
Onog trenutka kada se registrirate, izaberete tipstera kojega želite pratiti (plaćenog ili besplatnog) dobijate notifikacije na mobilni telefon i preko e-maila. Naoružajte se strpljenjem ukoliko ste izabrali nekog od poznatijih puntera, jer istog vjerovatno prati dosta ljudi i morate reagiratii brzo jer će kvote brzo padati.

Svaki tipster je specijaliziran za neki sport, najviše je zastupljeno tipstera koji tipuju nogomet, konjske trke, košarku i tenis.

BetAdvisor prati svakog svog tipstera i bez ikakvih malverzacija čuva njegov rekord. Na svakom profilu tipstera možete vidjeti njegovu detaljnu statistiku. Na primer, kad uđete na profil tipstera vidite rekord za svaki mjesec, yield, prosječnu kvotu, broj tipova u toku mjeseca, ma sve što vam na pamet padne. Takođe, vidite i cijenu, a ako kupite više mjeseci dobivate ozbiljan popust. Na primer za puntera koji mjesečno košta 99 Eura, ako uplatite godinu dana unaprijed dobivate popust od 41% što zaista nije zanemarivo.

Također, kod svakog tipstera imate recenziju od strane korisnika, koji su bili voljni da ostave svoje impresije. Tako da na kraju zaista nije teško naći profitabilnog puntera, koji će vama odgovarati, ako uložite malo vremena u pretraživanje.
Opseg cijena je prilično širok, od 9 Eura po tipsteru, pa sve do 159 Eura po tipsteru, što je možda za mnoge vrlo visoka cijena, ali takvi tipsteri su u stanju da mjesec za mjesec prave ozbiljne rezultate, ali zahtjevaju i ozbiljnu banku za klađenje, jer sa 50 Eura nećete biti u stanju i da njega plaćate i da imate profit na kraju mjeseca.

Šta reći na kraju o ovom sajtu… Vrlo ozbiljna platforma, sa preko 50 zaposlenih na 5 lokacija širom sveta, sa širokom mrežom scouta koji su stalno u potrazi za novim talentima. Preko 700 tipstera u 9 sportova, i nevjerovatan customer support. Svaki Tipster na sajtu ima svog mentora koji ga prati, koji mu daje savete i koji čim primeti da nešto nije u redu sa tipsterom da mu da savjete  te da ga zauzda kako ne bi srljao u probleme.

Pozitivne stvari:
- desetine besplatnih tipova svakog dana  
- notifikacije na telefon i email
- veliki broj tipstera
- tipovi se mogu plaćati pojedinačno

Velika preporuka za ovu platformu, imaju znanje, imaju sredstva i evo već skoro desetljeće su u stanju da iz mjeseca u mjesec donose profit.

Negativne stvari:
-kvote brzo padaju

Kliknite ovdje i posjetite BetAdvisor – vodeći svjetski portal za prodaju pickova, gde na jednom mjestu možete pronaći mnogo odličnih puntera koji pokrivaju gotovo sve sportove na koje se možete kladiti: LINK